9 februari 2022

We zijn genomineerd

Het PCC Racing Team is genomineerd voor de Onderwijsprijs Noord-Holland. Op woensdag 9 februari 2022 mogen wij ons project presenteren aan een jury, tijdens een bijeenkomst in het Taets Art and Event Park in Zaandam. Als team van PCC Oosterhout werken wij met hbo'ers en het bedrijfsleven samen. Wij hopen natuurlijk dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen.


Leerhotel Het Klooster

Vandaag gaan we naar Leerhotel Het Klooster voor de finale voor de Nationale Onderwijsprijs Nederland. Hier gaan we ons raceteam presenteren voor een jury en andere scholen. Voor het presenteren van ons project krijgen we ca 2 minuten. Samen met ons team hebben wij een presentatie gedaan met een filmpje en een pitstop. Vervolgens hebben wij elkaar geïnterviewd.

Innovatie team

Hoe heeft jullie onderzoek naar zonnepanelen het technisch team kunnen helpen met het bouwen van de kart?

Doordat wij onderzoek hebben gedaan naar de zonnepanelen hebben wij de werkdruk van het technisch omlaag kunnen brengen waardoor hun focus compleet op het bouwen van de kart stond.

Commercieel team

Waarom is er gekozen om er een commercieel team bij het raceteam te stoppen?

Het besluit om een commercieel team bij het raceteam begon bij het idee om het raceteam uit te breiden naar meerdere afdelingen binnen onze school, dit begon met techniek afdelingen, en havo voor het innovatie team. Toen overgeslagen naar de afdeling economie & ondernemen en dit jaar breiden we ons team zelf verder uit met de afdeling HBR die de catering gaan regelen voor de komende race die wij gaan organiseren.

Technisch team

Hoe heeft dit project jouw geholpen voor de toekomst.
persoonlijk antwoord Mij heeft het geholpen voor de toekomst dat ik met allerlei dingen heb leren werken bijv. met boutjes, moertjes en elektriciteit


Hoe snel kunnen die karts nou eigenlijk?
Onze karts kunnen heel hard. Hoe hard gaan we natuurlijk niet vertellen.

Op 24 juni 2022 gaat het PCC Oosterhout een race organiseren waar wij allemaal naar uitkijken.