trackday 2022 

Team F24Techmobiel van het Technisch College uit Velsen won vrijdagmiddag de ERA Cup 2022. Het team reed in de zelfgebouwde elektrisch aangedreven kitcar in 1 uur tijd 54 rondjes over het parcours dat rondom het Petrus Canisius College was uitgezet. Dat was 1 ronde meer dan de nummer twee; PCC Racing team 2.

De ERA Cup is een competitie waarin scholen met hun zelfgebouwde kitcar in een uur zoveel mogelijk ronden proberen af te leggen. De hoeveelheid ronden hangt mede af van de rijstijl van de coureur, maar ook van de staat van het voertuig en de rijstrategie. Het team moet allereerst een perfecte kitcar aan de start te krijgen. En de accu moet uiteraard vol zijn. En wat is de strategie? Voluit gas of juist wat zuiniger rijden? Het werd een mooi avontuur, waarbij scholen afwijkende strategieën volgden. Het ene team wisselde tijdens de pitstop en rijderswissel ook meteen de accu. Andere teams kozen er juist voor om de accu liever wat meer leeg te rijden. Zo was er voor het toegestroomde publiek veel te zien in de pitstraat bij de hoofdingang van de school.

 

Power Up the Planet

Na het rijden en de lunch (perfect georganiseerd door de horeca-leerlingen van het PCC) organiseerde Alliander een energieke quiz over de energietransitie in de aula en konden leerlingen een game spelen over het energiesysteem. Door het elektrisch rijden in de kitcars op deze manier te koppelen aan de energietransitie kregen de leerlingen op een sportieve manier kennis mee over grote vraagstukken en praktische uitdagingen die bij de energietransitie een rol spelen.

 

Workshops

Terwijl de leerlingen zich in de aula verdiepten in de energietransitie, was er in de pits een workshop voor de techniekdocenten. Over het afstellen van de wielen en het versterken van de motorsteun. Ook werden er ideeën uitgewisseld over innovatie-opdrachten en het verder verbeteren van de veiligheid van de coureurs.

 

Schooljaar 2022/2023

Volgend jaar is er weer een ERA Cup. Zoals het er nu naar uitziet is er in het najaar en voorjaar weer een testdag. Voor de zomervakantie is er weer een officiële duurzaamheidswedstrijd. Uitslag

 

De ERA Cup is een partnership van ERA Championship, Consortium Beroepsonderwijs, Mylaps, Alliander en Tata Steel. De partners willen contextrijk onderwijs aanbieden gericht op de energietransitie en duurzame mobiliteit

1 F24 Techmobiel
2 PCC Racing Team 2
3 PCC Racing Team 1
4 Martinus ERA Team
5 Scholen aan Zee
6 PCC Racing Team 3
7 Feli-GreenTeam
8 Black Lions Racing
Velsen 54 ronden
Alkmaar 53 ronden
Alkmaar 51 ronden
Grootebroek 49 ronden
Den Helder 47 ronden
Alkmaar 38 ronden
Velsen 36 ronden
Terneuzen 35 ronden

Feli-GreenTeam zette de snelste rondetijd van de dag neer: 56.679 seconden

Laptiming powered by MyLaps en PCC Time Control