Trackday Informatie

ERA CUP Trackday

Locatie

PCC Oosterhout
Vondelstraat 41, 1813 BA Alkmaar

Datum

Vrijdag 24 Juni 2022

Teamleden, Begeleiders etc. en of hun willen worden gefotografeerd / gefilmd.
Voor en Achternaam + Ja/Nee

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze Commerciële afdeling via ons contactformulier

Bedankt, Je aanmelding is verstuurd, als je verdere vragen hebt kan je die via het contactformulier stellen. We nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.
Oops! Er is iets misgegaan, probeer het over 5 minuten opnieuw. Als het dan nog niet werkt stuur dan een mailtje naar racingteampcc@gmail.com
Quick Links

Catering
De catering bestaat uit pannenkoeken en Broodjes grillworst naturel en grillworst met kaas. Is er iemand binnen jullie team met speciale eet wensen geef dat dan aan ons commercieel team door, zodat we ook voor die personen een goede lunch hebben en natuurlijk mag je zelf ook iets meenemen.

Fotografen
Tijdens de Trackday zijn er fotografen aanwezig, deze maken foto's op en rondom het terrein tijdens de Trackday. Tijdens het aanmelden is er gevraagd of je foto's mogen worden gebruikt. Wil jij niet dat foto's met jouw gezicht herkenbaar in beeld op het internet komen? Of komen er ook fotografen van jullie mee. Neem dan contact met ons commercieel team op

Tijdwaarneming
Nieuw is de tijdwaarneming tijdens deze Trackday. Dankzij MyLaps en het Petrus Canisius College uit Alkmaar worden rondetijden precies gemeten en het aantal afgelegde ronden geteld. Live te volgen op je smartphone. Download daarom alvast de MYLAPS Speedhive app. Bij aankomst in Alkmaar krijg je een transponder te leen.

Dagplanning
Onderdeel
Begintijd
Eindtijd
Binnenloop + opbouwen pits
09:30
10:00
Workshop 1
10:00
11:00
Rijden
11:00
12:00
Lunch
12:00
12:30
Workshop 2 + 3
12:30
13:30
Afsluiting + afbouwen pits
13:30
14:00
Greenpower kart aan het rijden op de racebaan

Workshop 1: Veilig racen.

Docenten Teamleden

Om te gaan racen is er wel een voorwaarde: je moet in het bezit zijn van een racelicentie. Het licentie examen bestaat uit twee delen. Bij het theoretische gedeelte worden de regels getoetst die binnen de autosport gelden. Het praktijk examen geeft de coureurs in spé de kans om te laten zien hoe snel en hoe gecontroleerd zij met een raceauto om kunnen gaan.

De workshop tijdens Trackday leert de deelnemers de eerste basiskennis van alle veiligheidsregels. Samen met een expert wordt het parcours verkend om de ideale racelijnen te verkennen

Workshop 2: Banden goed afstellen & Zelf een sterke motorsteun bouwen.
Docenten

Op de testdag in Lelystad is de motorsteun van de kitcar van het Helen Parkhurst verbogen. Om dit te voorkomen is het zaak de bestaande motorsteun te veranderen. We organiseren daarom een workshop. Theo Cornelissen, gepensioneerd technicus en bevlogen raceautobouwer zal uitleggen hoe de motorsteun is te verbeteren. Ook helpt hij de scholen die met een Greenpower rijden en last hebben van zwabberende bandjes. Kwestie van afstellen. Hoe je dat moet doen zal hij uitleggen.

Workshop 3: Power up the Planet quiz

Teamleden


De energiefixers van morgen hebben we hard nodig voor de energietransitie. Samen met de teamleden gaan we de Power up the Planet quiz spelen en maken we de koppeling tussen elektrisch rijden, de energietransitie en het energienetwerk onder de grond. En oh ja. We delen ook mooie stickers uit voor op de karts!

Ook hebben we speciaal voor het vmbo een LOB lespakket gemaakt. Bij interesse gratis aan te vragen via  Power up the Planet (onderwijsinformatie.nl)

Plattegrond

Lossen bij het schoolplein aan de Camphuyzenstraat, parkeren aan de Vondelstraat 41 in Alkmaar