PCC Racing team

Het PCC Racing Team is het raceteam van het Petrus Canisius College Oosterhout. Het PCC Racing Team bestaat uit een Technisch team, een Commercieel team en een Innovatie Team. Ons raceteam doet mee aan het ERA Cup Greenpower Challenge


De Greenpower Challenge is een mooie manier om praktijklessen met nieuwe vaardigheden te combineren. Bij het Petrus Canisius College (PCC) in Alkmaar bouwen multidisciplinaire teams van vmbo en havo, seizoen 20/21 aan drie kit-cars. “We geven ze een herinnering mee waar ze later met trots aan terugdenken…”

Bij de Greenpower Challenge nemen scholen het tegen elkaar op om de beste zelfbouw-kit-car te bouwen en uiteindelijk in een echte race te testen. Een prachtige manier voor het voortgezet onderwijs om technieklessen te koppelen aan een uitdagend praktijkprogramma, vindt Johan Dekker, directeur van het PCC Vakcollege in Alkmaar: “De Greenpower Challenge kun je als school op twee manieren doen. Het is heel leerzaam om zo’n kart met een team van leerlingen op te bouwen en uiteindelijk aan een race mee te doen. Op die manier deden wij vorig jaar voor de eerste keer mee. De volgende fase is nog uitdagender: scholenteams mogen de karretjes zelf proberen te verbeteren. Leerlingen kunnen zo ervaring opdoen in multidisciplinaire teams. Dat spreekt ons erg aan. Daar zetten we bij het PCC dit seizoen een heel programma voor op.”


De nieuwe flyer van het PCC Racing team:

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en vorderingen? Volg ons via facebook en instagram.