Trackday 2022

© Foto's @agheeremansphotograpy

Locatie

Petrus Canisius College

Datum

24 Juni 2022

Teams

7 Teams

MyLaps Logo
×
PRT Logo Black
Tijdwaarneming
1
F24 Techmobiel
Velsen
54 ronden
2
PCC Racing Team 2
Alkmaar
53 ronden
3
PCC Racing Team 1
Alkmaar
51 ronden
4
Martinus ERA Team
Grootebroek
49 ronden
5
Scholen aan Zee
Den Helder
47 ronden
6
PCC Racing Team 3
Alkmaar
38 ronden
7
Feli-GreenTeam
Velsen
36 ronden
8
Black Lions Racing Team
Terneuzen
35 ronden

Feli-GreenTeam zette de snelste ronde van de dag: 56.678 seconden. Laptiming powered by MyLaps en PCC Time Control.

Catering Trackday 2022A man and two boys standing and takingPicture of a group of students explorting our raceparkour around our school
Artikel van Techportal.nl

Technisch College Velsen wint ERA Cup '22

A picture of 3 young students, standing on a podium on the first place because they won the trackday 2022
Foto van Techportal.nl

Team F24Techmobiel van het Technisch College uit Velsen won vrijdagmiddag de ERA Cup 2022. Het team reed in de zelfgebouwde elektrisch aangedreven kitcar in 1 uur tijd 54 rondjes over het parcours dat rondom het Petrus Canisius College was uitgezet. Dat was 1 ronde meer dan de nummer twee; PCC Racing team 2.

De ERA Cup is een competitie waarin scholen met hun zelfgebouwde kitcar in een uur zoveel mogelijk ronden proberen af te leggen. De hoeveelheid ronden hangt mede af van de rijstijl van de coureur, maar ook van de staat van het voertuig en de rijstrategie. Het team moet allereerst een perfecte kitcar aan de start te krijgen. En de accu moet uiteraard vol zijn. En wat is de strategie? Voluit gas of juist wat zuiniger rijden? Het werd een mooi avontuur, waarbij scholen afwijkende strategieën volgden. Het ene team wisselde tijdens de pitstop en rijderswissel ook meteen de accu. Andere teams kozen er juist voor om de accu liever wat meer leeg te rijden. Zo was er voor het toegestroomde publiek veel te zien in de pitstraat bij de hoofdingang van de school.

Power Up the Planet

Na het rijden en de lunch (perfect georganiseerd door de horeca-leerlingen van het PCC) organiseerde Alliander een energieke quiz over de energietransitie in de aula en konden leerlingen een game spelen over het energiesysteem. Door het elektrisch rijden in de kitcars op deze manier te koppelen aan de energietransitie kregen de leerlingen op een sportieve manier kennis mee over grote vraagstukken en praktische uitdagingen die bij de energietransitie een rol spelen.

Workshops

Terwijl de leerlingen zich in de aula verdiepten in de energietransitie, was er in de pits een workshop voor de techniekdocenten. Over het afstellen van de wielen en het versterken van de motorsteun. Ook werden er ideeën uitgewisseld over innovatie-opdrachten en het verder verbeteren van de veiligheid van de coureurs.

Schooljaar 2022/2023

Volgend jaar is er weer een ERA Cup. Zoals het er nu naar uitziet is er in het najaar en voorjaar weer een testdag. Voor de zomervakantie is er weer een officiële duurzaamheidswedstrijd. Uitslag

De ERA Cup is een partnership van ERA Championship, Consortium Beroepsonderwijs, Mylaps, Alliander en Tata Steel. De partners willen contextrijk onderwijs aanbieden gericht op de energietransitie en duurzame mobiliteit.